Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -

قرار است ۲شرکت نگارنصر سهم و سرمایه‌گذاری سمند در مجموع ۲٫۵میلیارد برگه از سهام ایران‌خودرو را به قیمت پایه هرسهم ۴۰۰تومان در بورس تهران عرضه کنند. با توجه به ترکیب سهامداران ایران‌خودرو خریداراین بلوک سهام می‌تواند دست‌کم یک کرسی هیأت مدیره این گروه خودروساز را به‌دست آورد. همین موضوع در روزهای اخیر به حساسیت‌ها در این‌باره دامن زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود با توجه به متقاضیان احتمال خرید، گمانه تثبیت مدیریت فعلی ایران‌خودرو، پس از انجام معامله فوق، به‌شدت افزایش خواهد یافت.درحالی‌که شایعات بسیاری درباره خریداران احتمالی بلوک مدیریتی سهام بزرگ‌ترین خودروساز ایران مطرح است، حجت‌الله صیدی، نایب‌رئیس هیأت مدیره ایران‌خودرو اعلام کرد: چند مشتری از بخش خصوصی و ۲مشتری از بخش عمومی متقاضی خرید بلوک ۱۵٫۸درصدی سهام ایران‌خودرو هستند.

روحانی به وعده انتخاباتی خود عمل می‌کند؟

کامیار عطایی‌، معاون اقتصادی گروه صنعتی ایران‌خودرو روز دوشنبه در نامه‌ای به سازمان بورس برنامه عرضه این بلوک سهام را افشا کرده بود. به‌دنبال آن دیروز هم آگهی فروش این بلوک سهام با ذکر جزئیات و نحوه عرضه در رسانه‌ها منتشر شد. به‌نظر می‌رسد با این اقدام، ایران‌خودرو سرانجام حلقه خصوصی‌سازی در صنعت خودرو را تکمیل خواهد کرد. با عرضه سهام ایران‌خودرو متعلق به شرکت سرمایه‌گذاری سمند در بورس، یکی از اصلی‌ترین وعده‌های رئیس‌جمهور در صنعت خودرو محقق خواهد شد. حسن روحانی ۲سال پیش وعده تحول در صنعت خودرو را داده بود؛ وعده‌ای که با روی کار آمدن وزیر جدید صنعت، در دولت دوازدهم دوباره در دستور کار قرار گرفته است.

وعده خصوصی‌سازی واقعی صنعت خودرو بارها در دولت‌های مختلف مطرح شده اما ۶سال قبل عملا مسئولان دولت وقت با ایجاد یک ساختار عنکبوتی و تودرتو مالکیت سهام خودروسازان را به بدنه بخش دولتی و شبه دولتی بازگرداندند و گویا این بار قرار است به همت هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل فعلی ایران‌خودرو این وعده جامه عمل بپوشد. تصمیم جسورانه وزیر جدید صنعت و مدیران ایران‌خودرو، درصورت اجرای صحیح و واگذاری بلوک سهام ۱۵٫۸درصدی ایران‌خودرو به بخش خصوصی واقعی، مسیر صنعتی خودروی ایران را تغییر خواهد داد.

ساختار پیچیده مالکیت در صنعت خودرو

در دولت‌های نهم و دهم همزمان با الزام قانون بر اجرای خصوصی‌سازی‌ در صنعت خودروسازی ایران، مدیران دولت وقت برای اینکه کرسی مدیریت خود را از دست ندهند، این ساختار پیچیده مالکیت را در ۲خودروساز بزرگ به میراث باقی گذاشتند.
ترکیب پیچیده سهامداران ۲خودروساز بزرگ ایران ظرف ۶سال گذشته آنقدر درهم تنیده و تو در تو شده که پیداکردن سرنخ اصلی حتی برای متخصصان مالی و سرمایه‌گذاری هم دشوار است. شرکت‌های سرمایه‌گذاری سمند، نگار‌نصر سهم، سرمایه‌گذاری سایپا، سرمایه‌گذاری رنا، سازمان گسترش و درنهایت ۲شرکت ایران‌خودرو و سایپا در طول این سال‌ها به شکلی عجیب با مالکیت‌های ضربدری نسبت به تملک سهام یکدیگر اقدام کرده‌اند.

انتقاد از حضور دولت در سهام خودروسازان

غلامرضا حیدری کرد زنگنه، رئیس اسبق سازمان خصوصی‌سازی‌ و مجری طرح واگذاری سهام خودروسازان در دهه ۸۰خورشیدی گفت: سهام خودروسازان در جریان برنامه خصوصی‌سازی‌ واگذار شد، اما در کمال تعجب دولت هنوز با آنکه ظاهرا حداکثر فقط ۲۰درصد سهام خودروسازها را در اختیار دارد، همچنان مدیریت این صنعت را به‌عهده دارد.

کرد زنگنه که مبدع واژه «خصولتی» است، تأکید کرد: براساس آمار درحال حاضر به‌طور عملی فقط ۱۱درصد سهام خودروسازان خصوصی است درصورتی که طبق قانون نباید خودروساز دولتی داشته باشیم. سهام خودروسازان واگذار شده اما چون مدیریت این شرکت‌ها از طریق یک ساختار تودرتوی مالکیت هنوز به‌دست دولت است، همه تصور می‌کنند این شرکت‌ها دولتی هستند. به گفته او مشکل اینجاست که دولت مدیریت‌ها را رها نمی‌کند و مردم هم نمی‌پذیرند که با این روند خصوصی‌سازی‌ انجام شده است.

منبع: همشهری

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۰۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد

ربیعی گفت: ۵۰ هزار متر شبکه توزیع برق در شهرستان میامی طی سال گذشته اصلاح و بهینه‌سازی شد.

وی از نصب ۲۵ دستگاه پست هوایی توزیع برای تامین برق متقاضیان میامی خبر داد و گفت: اجرای ۲۰ کیلومتر شبکه فشار متوسط از مرحله نخست و دوم خط ۶۳ کیلوولت عباس‌آباد با هدف تامین برق دهستان فرومد تا مجتمع خدمات رفاهی ساخته شد.

ربیعی ادامه داد: ۳۸ هزار متر شبکه‌ توزیع برق روستاهای طلوبین، گلستان، کوهان، هونستان، محمدآباد، جودانه و کلاته اسد از توابع میامی اصلاح و بهینه‌سازی کامل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • مدیران خودرو 777، تنها نماینده صنعت خودرو ایران در اجلاس ایران و آفریقا
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • ۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی در کشور وجود دارد
  • خرید و فروش استقلال و پرسپولیس در چه زمانی امکان‌پذیر است؟
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور