Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@06:43:56 GMT

انحصارطلبی ابرچالش صنعت خودروسازی ایران است

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۴۵۲۲

انحصارطلبی ابرچالش صنعت خودروسازی ایران است

فیروزی، انحصارطلبی را ابرچالش صنعت خودرویی ایران خواند و گفت: وجود منافع و سهام مشترک خودروسازان و قطعه‌سازان مانع کیفی‌سازی شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الله فیروزی در گفت‌وگو با شبکه خبری تهران نیوز در بیان مهمترین آفاتی که دامنگیر صنعت خودروسازی ایران شده است، اظهار کرد: انحصارطلبی را باید مهمترین آسیب برای این صنعت دانست، چرا که شرایطی را رقم زده که خریداران چه بخواهند و چه نخواهند باید تولیدان چند شزکت خودروساز را خریداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: این انحصار موجب شده که خودروسازان دیگر دغدغه‌ای برای فروش محصولاتشان نداشته باشند و هر خودرو تولیدی با هر کیفیتی و قیمتی در بازار به فروش برسانند و این مهمترین عامل صدمه زدن به کیفیت و صنعت خودرو است.   عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: از دیگر آسیب‌های این صنعت مشارکت و سهیم بودن خودروسازان در قطعه‌سازی و قطعه‌سازان در شرکت‌های خودرویی است و به این ترتیب زنجیره‌ای در هم تنیده را تشکیل داده که به واسطه آن ذی‌نفع و سهام‌دار بودن خودروسازان در شرکت‌های قطعه‌سازی و بالعکس منجر به افت کیفیت تولیدات شده است.   فیروزی عنوان کرد: به عبارت ساده‌تر به دلیل آنکه خودروسازان خود در سود قطعه‌سازی شریک هستند، این موضوع در انعقاد قرادادها و قیمت قطعات خریداری شده اثرگذار بوده و خریداری قطعات به بهای بالاتر، به افزایش قیمت خودرو انجامیده است.   وی ادامه داد: اینکه گاهی خودسازان بخش قابل توجهی از قیمت تمام شده خودرو را به هزینه‌های مرتبط با نیروی کار انسانی ربط داده و می‌گویند الزاما باید نیروهای مشغول به کار را نگه‌ داریم، ادعای درستی نبوده و عملا حقوق و دستمزد نیروی کار تاثیری در قیمت تمام شده خودرو نداشته و در این رابطه اثرگذار نیست.   عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: با این تفاسیر انحصارطلبی و سهام‌دار بودن خودروسازان و قطعه‌سازان به تولید خودروهای بی‌کیفیتی منجر شده که با قیمت‌های غیرواقعی به فروش می‌رسند.   فیروزی تاکید کرد: از این‌رو کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای نجات صنعت خودرو از مصائب مبتلا به آن مستمرا بر رقابتی شدن صنعت خودرو از طریق واردات مدیریت شده و ایجاد شرکت‌های جدید خودروسازی با ظرفیت بخش خصوصی، دولتی و ورود بخشی از مجموعه خصولتی‌ها که امکان ورود به عرصه تولید خودرو را دارند، تاکید دارد.   وی خاطرنشان کرد: از طرفی این کمیسیون بر ضرورت حذف سهام در هم تنیده خودروسازان و قطعه‌سازان تاکید دارد، چرا که حاکمیت چنین شرایطی موجب شده قطعه‌سازانی که در شرکت‌های خودروسازی سهامی ندارند، مورد بی‌مهری قرار گیرند.   عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: همچنان که قراردادهای خرید قطعات با این شرکت‌ها منعقد نشده و یا با قیمت‌های پایین‌تر بسته می‌شود و مطالبات برخی قطعه‌سازان بی‌پناه که در خودروسازان سهام و ارتباط قوی ندارند، در بازه زمانی طولانی مدتی تسویه و موجب هر چه ضعیف‌تر شدن آن‌ها می‌شود.   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: کمیسیون صنایع و معادن مجلس قطعه سازان صنعت خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۴۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد

به گزارش قدس آنلاین، سیدکمال هادیانفر با اشاره به وجود ۳۲۰۰ نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های کشور اظهار کرد:‌ بر اساس صورتجلسه بین پلیس و راهداری۸۸۷ نقطه حادثه‌خیز پر حادثه است.

وی با یادآوری این‌که اختلافی با پلیس در این زمینه نداریم، اما داده‌ها در رابطه با نقاط حادثه‌خیز دقیق نیست، افزود: از منابع داخلی وزارت راه  وشهرسازی ۴۱۲ نقطه از اینها رفع شده است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد دولت این بوده که در لایحه بودجه ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه‌خیز تخصیص یابد که مجلس آنرا تصویب کرده که البته گیر و گورهایی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که ۶۰ درصد از تصادفات رانندگی در ۳۰ کیلومتری ابتدایی یا پایانی شهرها اتفاق می‌افتد، گفت: در برخی جاها حریم شهرهاست و برخی جاها حریم جاده‌هاست که در حال رفع آنها هستیم.

هادیانفر با بیان این‌که با تدابیر استانداران در نوروز ۱۴۰۳ تصادفات رانندگی در ۳۰ کیلومتری ابتدایی یا پایانی شهرها به ۵۶ درصد کاهش یافت، اضافه کرد: از NOGها خواسته‌ایم اگر طرحی برای کاهش تصادفات رانندگی دارند آنرا به وزارت راه و شهرسازی ارائه کنند تا بتوانیم تکلیف قانونی در این زمینه را اجرایی کنیم.

وی درباره وظیفه خودروسازان برای تولید خودروهای باکیفیت، اظهار کرد: در کمیسیون ایمنی راه‌ها این موضوع را پیگیری می‌کنیم، این‌که بگوییم فقط عامل انسانی باعث بروز تصادفات رانندگی است حرف درستی نیست. هفته گذشته جلسه‌ای با وزیر صمت داشتیم و وی از بنده موضوع ارتقای ایمنی در خودروها را مطالبه کرد!

وی ادامه داد: وزیر صنعت گفت چه کار کنیم که ایمنی در خودروها ارتقا یابد. بنده گفتم در دهه ۸۰ چه عواملی باعث کاهش جان‌باختگان ناشی از تصادفات رانندگی شد. یکی از موارد واردات خودروهای ایمن بود و خودروسازان به سمت رقابت با خودروهای وارداتی رفتند.

وی تاکید کرد: واردات خودرو علاوه بر ارتقا ایمنی، باعث رقابت بین خودروسازان می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • در مذمت و ستایش ارز دریافتی خودروسازان اخیراً گمرک
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • خودروهای غرق شده در پارکینگ کارخانه خودروسازی در بم | ویدئو
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی